Artemis-greek-demi-gods-and-the-olympians-11302115-300-424 (300x424).jpg

 

Gentle Gym

In onze huidige tijd is het tempo waarin wij leven aan versnellingen onderhevig, waardoor spanningen zich in ons lichaam ophopen, en eenvoudige oefeningen niet voldoende zijn om tot ontspanning te geraken.

Vooral een krampachtige stijfheid van borstkas en schoudergordel zijn aanleiding tot ernstige ademhalingsstoornissen, die hoewel niet altijd pijnlijk wel tot ernstige functionering stoornissen kunnen leiden, en tenslotte op den duur ernstige lichamelijke ongemakken hiervan het gevolg kunnen zijn.

 

Wat is Gentle Gym?

 

Gentle Gym, is gymnastiek voor de zenuwen, en danspecifiek voor de ruggenwervels, waar onze zenuwbanen doorheen lopen. De zenuwen lopen vanuit de hersenen naar beneden door het ruggenmerg .Op korte afstand van het ruggenmerg splitst zich elke ruggenmergszenuw zich in takken, die zich verder vertakken en zo een netwerk vormen dat door het gehele lichaam gaat. Door de uitgevoerde oefeningen worden ook de organen behandeld. Dat is het effect, omdat de zenuwen als het ware de prikkels begeleiden naar de organen.†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††

 

Lees meerÖ..

 

 
 
7+7 copia (2).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasthuis Sint Jan de Deo - 01.jpg

Gentle Gym

Wat is Gentle Gym?
Gentle Gym, is gymnastiek voor de zenuwen, en danspecifiek voor de ruggenwervels, waar onze zenuwbanen doorheen lopen. De zenuwen lopen vanuit de hersenen naar beneden door het ruggenmerg .Op korte afstand van het ruggenmerg splitst zich elke ruggenmergszenuw zich in takken, die zich verder vertakken en zo een netwerk vormen dat door het gehele lichaam gaat. Door de uitgevoerde oefeningen worden ook de organen behandeld. Dat is het effect, omdat de zenuwen als het ware de prikkels begeleiden naar de organen.

 

Langs de ruggenwervelzitten zenuwknopen, dit zijn centraís dit noemen we gangliŽn. In deze gangliŽn zit energie.Elektrische stroompjes worden daar opgeslagen, en wanneer dezenodig zijn worden ze gebruikt, voor het regelen van de instructies die van de hersenen komen naar de organen toe. Dit gebeurd onbewust.

De ademhaling kunnen we wel regelen, we kunnen diep inademen en weer uitademen, dit gebeurd metonze wil. Met onze wil kunnen we iets doen, bijvoorbeeld onze arm bewegen. Er is een deel in ons lichaam dat onbewust werkt en een ander deel dat bewust werkzaam is. Die combinatie vindt je in de oefeningen.

Door de adem welbewust te verdiepen en hem te verlengen en hem in een ritmische golfbeweging te houden, kunnen we de zuurstofopname in het bloed, de verlevendiging van de gangliŽn van het zenuwstelsel bevorderen. Hiervan hangt de lichamelijke zowel als de geestelijke toestand af.

 

Tengevolge van de afdwaling van een natuurlijke levenswijze zijn de functies van ons lichaam veelal van streek geraakt. Juist daarom dienen we dit soort gymnastiek te beoefenen om beide groepen organen in een normale toestand te herstellen.

De gymnastiek oefeningen zijn ontwikkelt door Dr.Med.O.Z.A.Haínish, en sinds 1923 internationaal uitgevoerd, dus ook door de Mazdaznan Beweging Nederland.

 

De gymnastiek is een geordende opeenvolging van lichamelijke oefeningen, en heeft het doelspieren en pezen te ontspannen. Ook de zenuwbanen worden door het strekken, rekken, slingeren en zwaaien tot een harmonische stroomgeleiding gebracht.

Een goede gymoefening in combinatie met een juiste uitgevoerde ademhaling zijn onmisbaar en behulpzaam voor ons welzijn. Dit heeft een positief effectniet alleen voor onszelf, maar ook naar onze contactenin de buitenwereld.

In onze huidige tijd is het tempo waarin wij leven aan versnellingen onderhevig, waardoor spanningen zich in ons lichaam ophopen, en eenvoudige oefeningen niet voldoende zijn om tot ontspanning te geraken.

Vooral een krampachtige stijfheid van borstkas en schoudergordel zijn aanleiding tot ernstige ademhalingsstoornissen, die hoewel niet altijd pijnlijk wel tot ernstige functionering stoornissen kunnen leiden, en tenslotte op den duur ernstige lichamelijke ongemakken hiervan het gevolg kunnen zijn.

 

In dergelijke toestanden moet dan de gymnastiek voorafgegaan worden, door goede massage en panopraktische behandelingen. Panopraktiek is de behandelkunde bezien vanuit het hele menselijk wezen.Panopraktiek is een onderdeel van de belevendigingskunde en behandelt de ruggengraat en daarmee het zenuwstelsel als geheel door middel van kompressen en massage.

 

De gymnastiekoefeningen die met een geconcentreerd aandacht uitgevoerd dienen te worden, hebben een positief effect op onsleven, en zal indien dagelijks gebruikt spanning en onnodig energiegebruik tot een minimum beperken.

Mijn begeleiding zal langzaam opbouwend zijn, inspelend op de ontwikkelingen en behoeften van de deelnemers. Er zal constant een interactie plaatsvinden om de vorderingen te begeleiden en te ondersteunen.

 

De oefeningen zullen gecombineerd worden met het verbeteren en versterken van de rug middels oefeningen van de Feldenkrais Methode, Yoga voor een sterkere rug, en Qigong oefeningen, die de levenskracht doen versterken, en Caucasianyoga voor o.a. ademhalingsoefeningen.De dageraad van de Caucasianyoga kan worden teruggevoerd tot duizenden jaren geleden. En is in tegenstelling tot de Indiase yoga fundamenteel geconcentreerd op de sociale aspecten van het leven, en is gericht op de geest.U leert uw te ontspannen middels, ademhaling,en meditatie. U leert hoe uw lichaam, emoties, en gedachten, te controleren en uw wil te versterken.

 

Belangrijk voor het bijwonen van de Gentle gymis dat u gemakkelijk zittende kleding draagt, een yogamatje en een warm vest of dekentje mee neemt, vooral zal dit bij de ontspanningsoefeningen belangrijk zijn dat u niet te snel afkoelt. Na beŽindiging van de les zal er een kruidenthee, zorgen voor een goede gezamenlijke afsluiting .

 

Auteur: Antoinette Meesters voor INMOTION bewegen goedvoor u!